Donau Saat se constituie ca o sursă de solutii pentru producatorii agricoli care cauta imbunatatirea performantelor si a profitabilitatii pentru fiecare hectar aflat in exploatare.

Ne mandrim cu elementele care ne diferentiaza fata de restul companiilor de profil si cu care putem sa contribuim la succesul fermei dumneavoastră.

1. Genetica autohtona pentru hibrizii de floare soarelui

Donau Saat s-a constituit încă din 2015 drept un ameliorator autohton al hibrizilor de floarea soarelui sub codul 1126. Programul de ameliorare a continuat cu noi obiective aliniate provocărilor actuale pentru identificarea de genotipuri valoroase adaptate condiţiilor de cultură din România.

Diferentiatori

2. Portofoliu cu valoare adăugată

În completarea portofoliului de hibrizi de floarea soarelui ne bucurăm să putem oferi fermierilor interesaţi o gama foarte variată de specii. Oferta este completa cu specii pentru cultura larga: porumb, soia, cereale păioase de toamnă şi primăvară, rapiţă.

Cei interesaţi pot regăsi în portofoliu soiuri şi hibrizi cu însuţiri menite să aducă valoare sporita la desfacerea recoltei: soiuri de grâu amelioratoare, orz de bere, grâu spelta și durum, alac, popcorn, porumb sticlos si soia cu hilul alb.

3. Gamă foarte variată a speciilor

Donau Saat apreciază schimbarea și maturizarea piețelor de desfacere și adaptarea cultivatorilor față de volatilitatea prețurilor culturilor de mare rulaj. Astfel suntem lângă fermierii aflați în căutarea culturilor alternative începând cu semințe produse și certificate în regim bio și mai ales o lunga listă de specii disponibile în completarea ofertei: lucernă, amestecuri furajere foarte variate, bob, linte, mei, in, hrișcă, soiuri de rapiță, facelia, mac. Toate aceste culturi de nisa au valoare importanta in economia fermei, sporind venitul in urma comercializarii lor.

CEMELINA_cultivare-diverse
Diferentiatori 1

În practica actuală sunt căutate varietăţi robuste şi constante. Provocările schimbărilor climatice sunt omniprezente si este nevoie de cultivare versatile, stabile în areale ecologice variate şi cu toleranţă sporită faţă de factorii de stres abiotic. Astfel a fost creata grupa de produse     care înglobează cultivare cu trăsături comune:

  • mare stabilitate pedoclimatică
  • siguranţă sporită în condiţii climatice atipice,
  • menite să reducă impactul anumitor factori de risc
  • cu capacitate productiva peste medie chiar şi în condiţii dificile (secetă şi arşiţă)

5. Producere locală a portofoliului restrâns

Urmărim să punem în piaţă loturi şi seminţe care sa depăşească standardele de calitate. Pentru varietăţile principale din portofoliu ne bucurăm să dezvoltăm parteneriate locale cu agricultorii și companii din România  care pot și contribuie la îndeplinirea scopului. Astfel urmărim aprecierea fermierilor prin calitatea regăsită în fiecare sac cu semințe aclimatizate.

Poza pentru pct. 5
Testari_1

6. Testare extinsă

Pentru a propune cultivatorilor varietăți  capabile de performante constate de productie in fiecare fermă urmărim foarte atent toți candidații noi raportați la portofoliul actual și în comparație cu alte varietăți concurente ce reprezintă standardul pieței.

Pentru aceasta se desfăşoară testari organizate de departamentele de cercetare și ameliorare ale fiecărei specii în parte. În paralel testăm în departamentul comercial performanța cultivarelor în mai multe feluri: testare în microparcele, testare pe suprafaţă sporită în fermele partenere, testare în platformele organizate de parteneri.